Sivut

sunnuntai 25. joulukuuta 2011

The beginning

Kuulin ensimmäisen kerran mahdollisuudesta lähteä vaihto-oppilaaksi ollessani 12v., eli kuudennella luokalla. Jo silloin päätin että haluan lähteä vaihtariksi. Maatoivekin oli silloin selkeä, USA. Yläasteen aikana haave vahvistui ja vanhemmatkin innostuivat asiasta. Kävin haastatteluissa, sain vahvistuksen, paperisota alkoi ja nyt odotellaan perhetietoa jenkeistä. Yksi asia on siis ainakin varma; tämä tyttö lähtee ensi syksynä jenkkeihin!


Miksi juuri jenkit?
Tämä kysymys minulta on kysytty moneen kertaan. Sitä ovat kysyneet kaverit ja haastattelijat ja luultavasti myös joku teistä sen joskus kysyisi.

Välillä mietin eksoottisimpia maita, Australia kilpaili tosissaan USA:n rinnalla kun mietin minne haluaisin lähteä. Minulle oli alusta asti selvää, että haluan nimenomaan englanninkieliseen maahan. USA oli ollut minulle haave jo 12 vuotiaasta alkaen, mutta Australia kiehtoi eksoottisuudellaan. Loppujen lopuksi USA kuitenkin vei voiton.

Perimmäinen syy tähän on todellakin tuo englanti, haluan oppia puhumaan englantia kunnolla. Toinen syy on halu tutustua amerikkalaiseen (koulu)elämään, joka kiehtoo minua todella paljon! Kaikille lienee tuttu "american school spirit"? Haluan päästä itse kokemaan sen.

Aion myöhemmin blogissani kertoa vielä itse hakuprosessista, vaihtarijärjestelyistä, perheestäni sekä kaikesta muusta mitä eteen tulee ennen virallista lähtöpäivää (sekä kaikkea mukavaa kunhan pääsen kohteeseeni). Lähtöni tapahtuu aikavälillä 15.07.-15.09., saan tarkemman tiedon n. kuukauden ennen lähtöä.

Lähtöpäivää ja perhetietoja odotellessa, hyvää joululomaa kaikille! :)

8 kommenttia:

 1. ihana blogi! liityin lukijaksi:) Mäkin oon aina haaveilu vaihdosta jenkkeihin!! c:

  tsekkaappas säkin mun blogi ja kommentoi+liity lukijaks jos tykkäät! :)
  http://leijonakuningaslaulu.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Kiva jos tykkäät! :) Käyn kurkkaamassa sun blogias.

  VastaaPoista
 3. tosi kiva kun kirjotat myös ajasta ennen sun vaihtarivuotta ja muutenki kaikesta siihen liittyvästä! mulla on itelläkin haaveena lähtee vaihtoon, ja ens vuonna lähdenkin ehkä vuodeksi kaliforniaan. Tosin en vaihtoon, vaan pidän välivuoden ja meen asuun mun kummitädille. Haluisin kuitenkin ihan kunnolla vaihtoonkin että kävisin kouluakin muualla. Kuinka vaikee oli päästä ja mitä kautta sä meet? :--)

  http://incomplete-sanni.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Meen sts:n kautta :) Loppujen lopuks pääseminen oli melko helppoa. Haastatteluosuudessa riitti että osasi perusenglantia. Sen jälkeen on tarvinnut vain täytellä papereita hirveät kasat ja hoidella kaikkia muita vaihtarivuoteen liittyviä asioita (varata lääkäri, käydä hoitamassa rokotukset kuntoon jne.)

  Oi, Kalifornia ois ihana paikka kans! :)

  VastaaPoista
 5. kiva blogi! jään seurailemaa ku haluisin itekki vaihtoo :) kanssa joko USAan tai ausseihi! nyt on kiva lueskella tämmöst "vasta menossa" -blogii ku luen vaa noita ketkä parhaillaan viettää vaihtovuotta! (:

  VastaaPoista
 6. Ankka mulla tulee mieleen tästä blogista vaahtokarkit ! Älä ikinä vaihda tätä ulkkaa tai pidä ainaki samantyyliset ihanat, makeat värit :) Ootan nii innolla et lähet sinne Jenkkeihi (et saa sut pois täältä pyörimästä... NO EI NYT KAI kauheeta mullaha tulee ikävä !!) et pääsen lueskelee kaikkee sieltä lätäkön toiselta puolelta !! Maybee itekki sinne sit jos jossai välissä ehtis ;)

  VastaaPoista
 7. veea, vaikka mulla ei ole itselläni kokemusta vaihdossa olemisesta (vielä), niin suosittelen ehdottomasti lähtemään! Jännään ja odotan innolla lähtemistäni jo nyt todella paljon :)

  Susanna, haha! Katotaan jos saisin jotain omaa kuvamateriaalia sit sieltä jenkeistä niin voisin omilla kuvilla tehä ton bannerin ;)
  Joo mä tiiän et haluut mut oikeesti vaan pois täältä :( <3

  VastaaPoista
 8. Nii joo totta ! Mut pidä samanlainen tunnelma tässä ;) ! Joo no niihä mä, oon nii iso et tartten paljo tilaa ;o Eiku... oikeesti... ootan vaa niit tuliaisii ♥

  VastaaPoista