Sivut

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Shattered Dreams

Tällä viikolla koulussamme oli taas kahden päivän teemapäivä alaikäisten alkoholin juomiseen ja humalassa ajamiseen liittyen. Nimellä "Shattered Dreams" liikkuva ohjelma alkoi torstai-aamuna keskusradiosta tulleen "911-puhelun" johdolla. Puhelussa kerrottiin että koulumme pihalla oli sattunut onnettomuus. Kaikki juniorit ja seniorit menivät siis ulos katsomaan tätä. Pihalle oli lavastettu onnettomuus, johon kuului katollaan oleva auto sekä paljon lasinsiruja sekä koulumme FACS ryhmän ihmisiä näyttelijöinä. Hetken päästä paikalle tuli ambulanssi, poliisiauto ja paloauto pillit ulvoen ja myöhemmin myös helikopteri ja ruumisauto. Kaikki nämä yhdessä loivat melko pelottavan todellisen tunnelman.

Koko torstai-päivän ajan kerran tunnissa keskusradiosta kuului sydämen ääni ja piippaus kun joku uhreista kuoli. Käytävillä kulki sen jälkeen living dead ihmisiä, eli meikattuja vapaaehtoisia jotka eivät koko torstain tai perjantain aikana saaneet puhua kenellekkään, koska he olivat kuolleita. Perjantaina heille järkättiin memorial tilaisuus yhdessä koulumme saleista. Tilaisuus oli melko surullinen ja tunnepitoinen, sillä paikalla oli myös muita puhujia jotka olivat oikeasti menettäneet lapsensa/hyvän kaverinsa humalaisen kuskin takia. He näyttivät myös melko raakoja kuvia onnettomuuspaikoilta. Living dead ihmisten parhaat kaverit/tyttö-/poikaystävät (="Broken heartit") olivat tehneet muistolaatat kavereistaan, joita he sitten esittelivät memorial tilaisuudessa.

Yksi kavereistani oli living dead ja hän kertoi minulle lisäinfoa mitä he olivat tehneet. He olivat valmistelleet memorial tilaisuuden edellisenä iltana ja olivat nähneet vielä enemmän raakoja kuvia onnettomuuspaikoilta. Lisäksi oppilaat, jotka esittivät kuolleita saivat kirjeet vanhemmiltaan. Vanhemmat olivat kirjottaneet nämä kirjeet ns. viimeisinä sanoina lapsilleen, jos heidän lapset olisivat kuolleet oikeasti auto-onnettomuudessa.
Perjantaina koulun pihalle oli myös pystytetty drunk driver simulaattori, jota kävimme kokeilemassa hissan tunnilla.

Mielestäni Suomessakin voisi järkätä enemmän tällaisia tilaisuuksia. Myös host-äitini oli mukana järkkäämässä tätä juttua ja hän sanoi poliisien, ambulanssin ja palo-auton olleen mukana vapaaehtoisesti. Mielestäni idea oli mielenkiintoinen ja hyvä sekä hyvin toteutettu, vaikkakin onnettomuuskuvat olivat todella raakoja ja memorial-tilaisuus todella surullinen.

Sitten vähän iloisempiin asioihin! Täällä on viime aikoina taas liittänyt lämpöä, olen taas vaihteeksi onnistunut polttaaan itseni. Viikonloput menee yleensä veljen baseball-peleissä, viikolla taas mentiin kaverin baseball-peliin. Promia odotetaan todella innolla. Mekko löytyy, samoin kengät koska todennäköisesti nappaan eräät ihanuudet host-siskoni kaapista. Hiuksiin löytyy suunnitelma, mutta en tiedä miten saisin sen toteutettua vai pitääkö mennä kampaajalle. Korut lainaan host-äitini kaverilta. Mietin ensin hommaavani ripsienpidennykset ennen promia, mutta katsotaan nyt hommaanko ne vai en :D

Ensi vuoden lukkarikin on tehtynä, tai itsehän en sen tekemiseen juurikaan osallistunut. Rakas siskoni ja paras kaverini tekivät sen. Pyrin panostamaan paljon kemiaan ja biologiaan, koska tarvitsen niitä lääkiksen pääsykokeissa. Ensi vuoden lukkaristani löytyykin normi bilsan kurssien lisäksi etologia ja labrakurssi.


Karvaselta valaalta terkkuja blogin lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti