Sivut

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Erilaista hevostelua

Kuten moni hevosharrastaja jo varmaan tiesikin, viikonloppuna juostiin Kuopion Sorsasalossa Kuninkuusravit. Vaikka en itse raveista ymmärrä mitään, menin ihan mielenkiinnosta sunnuntaina paikan päälle katsomaan tätä show'ta. Meno oli todellakin erilaista kuin koulu- tai estekilpailuissa. Oikeastaan kaipaisin tällaista isompaa, näkyvämpää ja kannustavampaa menoa myös koulu- sekä estekisoihin! Paikalla oli paljon katsojia ja suosikkien kannustus oli ihan huikeata!

Valoitetaan Kuninkuusraveja myös hieman hevosista tietämättömillekkin. Eli Kuninkuusravit, tuttavallisemmin Kunkkarit, ovat isot (!) ravikilpailut joissa päälähtöinä on Suomenhevosille tarkoitetut kuninkuusluokat. Kuningatar-tittelistä kisaavat tammat ja kuninkaasta taas luonnollisesti oriit. Viikonlopun aikana tapahtumassa ravitapahtumassa juostaan myös muita lähtöjä, mutta kuningatar- ja kuninkuus-osakilpailut taitavat olla suosituimpia. Kuninkuusosakilpailuja on kolme; 2100m, maili ja päätösmatka 3100m. Kokonaiskilpailun ja tittelin voittavat parhaan yhteisajan saaneet hevoset.



Kuten jo aiemmin mainitsin, en ymmärrä raveista mitään. En ole jostain syystä ymmärtänyt miten mahtavan kovaa hevoset menevät. Ravit olivat todellakin jotain erilaista kuin koulukisojen katsominen, vauhtia oli niin paljon enemmän. Välillä tuntuu että kyllästyn helposti koko päivän kestäviin kisoihin, mutta raveissa jaksoin istua koko päivän aamusta kuninkuus-palkintojenjakoon saakka. Ja mikäs siinä istuessa kun on hienoja hevosia, hyvä tunnelma, upea sää ja huippuseuraa! ;) Ehkä tämä tyttö alkaa käydä raveissa enemmänkin, ihan vain katsojan roolissa!



Postauksen kuvat © Kata V. (siskoni), ohjaajat/omistajat voivat kysellä häneltä sunnuntain lähtöjen kuvia.

1 kommentti: