Sivut

maanantai 5. elokuuta 2013

Onnistumisen tunneKun yritän miettiä parasta tunnetta maailmassa niin ensimmäisenä tulee mieleen ilosuus ja itsevarmuus. Viime aikoina olen huomannut että onnistuminen on tunne, joka tekee minusta iloisen ja itsevarman ja sitä kautta tulee rauhallinen ja hyvä olo. Onnistumisen olo voi tulla pienistä asioista, samaan tapaan kuin epäonnistumisenkin. Olen tällä viikolla saanut kokea monta onnistumisen tunnetta peräkkäin, vaikka välillä tuntui (varsinkin ratsastuksen kanssa) ettei mikään onnistu. Aluksi myös manuaalivaihteisella autolla ajaminen oli tuskaista ja tuntui että sammutin sitä kokoajan ja kytkinjalkani oli Kuopion nopein.

Vaikka onkin vasta maanantai, tuntuu että tämä viikko tulee olemaan hyvä. Aloitin viikkoni inssiin valmistavalla ajotunnilla ja aivan ensimmäiseksi lähdimme ajo-opettajan kanssa jyrkkään mäkilähtöön. Mäkilähtö onnistui ja olin fiiliksissä koko loppuajon. Tällä fiiliksellä on hyvä suunnata keskiviikkona häämöttävään inssiin. Toinen päivän onnistuminen tuli illan ratsastustunnilla. Jenkeistä palaamisen jälkeen on tuntunut että ratsastamiseni on silkkaa sähellystä ja odottelua, että palaset loksahtaisivat kohdalleen. Toisin sanoen, järkyttävän näköistä ja ihan päätöntä. Tänään kuitenkin sain omasta mielestäni asiat onnistumaan hyvin ja sain istuntanikin kohdalleen. Mietin istuntaani kunnolla ja kun saa korjattua pieniä istuntavirheitä, yhteistyö hevosen kanssa alkaa yksinkertaistua huimasti. En vieläkään ole hyvä ratsastaja, istuntani on kaukana täydellisestä, meno ei harmoonista ja kaunista, mutta sain asiat tehtyä ilman virheitä ja rikkoja ja hevonen tuntui hyvälle!

Viikonloppuna onnistuin myös selättämään kameramörön. Ennen tykkäsin hirveästi olla kameran edessä, hassuttelin ja tykkäsin olla kuvattavana. Jossain vaiheessa kamerasta kuitenkin tuli minulle ihmeellinen mörkö. En osannut olla luonnollinen kameran edessä enkä tykännyt tippaakaan kuvista joita minusta otettiin. En vieläkään ole tyytyväinen kaikkiin kuviin joita minusta otetaan, suurin osa on minulle ainakin ihan hyihyi-osastoa.
Menimme siskoni, parhaan kaverini ja hänen poninsa kanssa sunnuntaina kuvaamaan auringonlaskuun. Valo oli aivan ihana ja haluan sen takia laittaa pari kuvaa bloginkin puolelle, olkaa hyvät!


tukka hyvin kaikki hyvin

8 kommenttia:

 1. hei miten se olikaan, et hyödyitkö sä jenkkikortista mitenkään autokoulussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menin aluksi poliisilaitokselle, jossa sanottiin etten hyötyisi siitä mitenkään. Päätimme isäni kanssa kuitenkin kysyä vielä tutkinnon vastaanottajalta (katsastuskonttori), josta sain puhelun ja virallisen paperin ettei minun tarvitse käydä kuin 2 teoriatuntia, pimeä- ja liukasajo, sekä ajotunteja sen verran kun on tarpeellista :)

   Poista
  2. kappas, joku oli ehtiny kysyä tätä mua ennen :D mut kuin paljon jouduit/oot joutunu sitten tähän asti maksamaan autokoulusta Suomessa? :)

   Poista
  3. Mulla ei oo vielä tarkkaa summaa tiedossa ja varmaan vaihtelee paljon ajokoulujen välillä, mutta siis hakemusmaksu (60€), ratamaksut (45€), sitten joku koemaksu, jotain maksuja teoriatunneista ja ajotunnit maksutetaan yksittäin :) Veikkaan kuitenkin kokonaissumman jäävän alle tonniin.

   Tähän kuitenkin tulee päälle vielä kulut, joita maksoin jenkeissä ajokortin saamisesta. Silti summa on pienempi verrattuna siihen, että olisin joutunut koko homman käymään kokonaan Suomessa.

   Poista
  4. Hmm, täytyy ruveta pohtimaan, että kannattaisko mun käydä jenkeissä autokoulua vai ei, kun kuitenkin miettii, että ainoa autokoulu jonka explorius sallii, on koulun yhteydessä oleva & muilla kuin ajotunneilla (/ajokokeessa) ei saa ajaa :/

   Poista
  5. Mäki kävin omani koululla :) En oo ihan varma järkätäänkö teineille muuta kuin koulun kautta tuleva ajo-opetus, mutta se on ainakin helpointa. Itselläni oli opetus aina koulun jälkeen ja ajotunneille lähdettiin ja palattiin koulun pihasta.

   Ainoastaan ajokoe ja kirjallinen lupakoe piti käydä tekemässä jossain konttorilla, aivan kuten Suomessakin katsastuskonttorilla :)
   Jos päädyt ajamaan ajokortin, aloita se ajoissa. Ainakin Texasissa piti olla se lupa (permit-kortti, jonka saat siitä kirjallisesta kokeesta) 6kk, ennen kuin sai ottaa ajokokeen. Tosin täytin siinä välissä 18v mikä kumosi tuon ja lupani meni vanhaksi, eli olisin saanut ottaa kokeen jo tammikuussa :D Suomessa taas ollaan tarkkoja, että olit jo täyttänyt 18v ennen kuin otit kokeen jenkeissä.

   Kannattaa siis ajoissa ottaa selvää noista asioista ja kysellä ennen lähtöä vielä Suomessa vaikka autokoulusta ja tutkinnon vastaanottajalta mitä he sanovat :)

   Poista
  6. Hmm, eli toisinsanoen sit ei ehkä olis käyny, jos olisit ollu alle 18 ku ajoit kortin siellä? :D se kumoo mun suunnitelmat :( nimim. marraskuussa syntynyt

   tosin taidan silti kysellä vielä, tai pistän vaik veljen kysymään ku se käy parhaillaan autokoulua :)

   Poista
  7. Mä ymmärsin niin, että siitä hyötyy vaan jos oot täyttäny jo 18v. sillon kun sait ajokortin siellä. Mutta kannattaa vielä tarkistaa asia, en rupea 100% varmaksi asiaa sanomaan :)

   Poista